follow me

Thursday, 2 August 2012

Bersabarlah duhai hati. Jodoh itu rahsia Allah.


Hye semua, malam ni xtaw la kenapa mata xnak pejam.. Dah lama xupdate blog ni. hmmm maklumla busy dgn asingment yg banyak and aktiviti bagai. Saat ini saya ingin berkongsikan tentang siapapun kita, kita berhak dapatkan kebahagiaan kita sendiri. Entry ni khas untuk sahabat baik saya ~ Arbaatun Adawiyah, Rubiyaton Hamira and Juzailah.

Well, lelaki dan perempuan memang saling melengkapi antara satu sama lain. Sudah fitrah Allah lelaki itu pasangannya seorang perempuan. Kekurangan si lelaki dilengkapi dengan kelebihan si perempuan dan begitu juga seumpamanya. Cinta itu cukup indah bila di rasa di dalam hati, cukup tersentuh bila di sakiti dan cukup terasa bila dihargai.


"Cintailah kekasihmu sekadarnya, siapa tahu ia akan menjadi musuhmu suatu hari nanti. Dan bencilah musuhmu sekadarnya, siapa tahu ia akan menjadi kekasihmu suatu hari nanti".
-Sayidina Ali Bin Abi Talib

Yer memang kita rasa sakit sangat bila cinta yang diimpikan itu putus ditengah jalan. Bukan mudah untuk menerima sebuah kenyataan yang menyakitkan. Walaupun mulut kata benci tapi hati masih lagi rasa sayang, masih lagi mengharapkan agar si dia kembali semula. Ermm soal hati ni lain macam sikit.... susah nak huraikan. 

Setulus mana pun kita mencintai seseorang, seikhlas mana pun kita menyayangi seseorang, kalau dia bukan jodoh kita, macam mana pun kita buat kita tidak dapat bersama jugak kerana jodoh itu rahsia Allah. Orang yang hebat adalah orang yang mampu tersenyum disaat dia rasa kecewa. Cinta ni bukan setakat I Love U, U Love Me je tp lebih kepada tanggungjawab

PEREMPUAN KENA TAHU seorang lelaki yang benar-benar mencintai anda tidak akan membiarkan anda pergi, tidak kira bagaimana sukar keadaan sekalipun. 


Cinta ini boleh berlaku pada bila-bila masa tetapi memang betul hidup ini perlukan cinta & sebagai vitamin dalam hidup kita.... tapi cinta manusia bukan selalu indah... ada suka & kecewa... tapi manusia tetap mengejarnya... tapi cinta Allah ada mutlak.. xd sape dapat sangkal cinta Allah. Tak salah mencari cinta dan mendapatkan cinta tapi mestilah berlandaskan iman bukan nafsu.. okelah adios :)3 comments:

  1. usahlah dirisaukan pasal cinta..kerana cinta itu sudah wujud...cuma blum terzahir lagi..masa dan waktu akan menzahirkan cinta itu...:)

    apa2 pun nice entry..:)

    ReplyDelete

~ Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
~ Kalau suka tekan LIKE.
~ InsyaAllah komen anda akan dilayan:)

Terima kasih tau sebab sudi lepak sini, nanti datang lagi ye..
Sayang korang semua.